Behandeling voor aandoeningen

Veel mensen, jong en oud, hebben klachten die het bewegen en handelen beperken. Klachten die zijn veroorzaakt door een verkeerde beweging, houding of door bijvoorbeeld overbelasting. Wanneer je bij ons in de praktijk komt met een lichamelijke klacht, dan zetten wij ons unieke vijf-stappen-plan in. Verhage Orthopedie helpt je zo stapsgewijs het beste uit je leven te halen, ondanks lichamelijke ongemakken. Hieronder noemen we een paar aandoeningen met de bijpassende oplossing.

 

Het 5-stappenplan bij hielspoor

Bij een hielspoor klagen patiënten over een pijnlijke hiel/voet, waarbij de pijn doortrekt naar de kuit. Vooral bij het opstaan, kun je dan nauwelijks op de pijnlijke voet staan. Dit komt doordat de peesplaat onder de voet geïrriteerd is. Door de inzet van ons unieke vijf-stappen-plan komen wij snel tot de juist diagnose. Wanneer blijkt dat je hielspoor hebt, maken wij een op maat gemaakt hielspoorzooltje. Dit zooltje ontlast de peesplaat en corrigeert de stand van de voet. Ook krijg je van ons oefeningen om de pees op te rekken. Het is overigens verstandig dit zooltje te blijven dragen, ook als de klachten verminderen. Heb je erg veel last van je hielspoor? Een DENS (Dorsaal Extension Nacht Spalk) helpt om de pees ‘s nachts op lengte te houden.

 

Ook niet tennissers hebben last van een tenniselleboog


Bij een tenniselleboog voel je een scherpe pijn aan de buitenzijde van de elleboog. Een tenniselleboog wordt veroorzaakt door overbelasting. Dit komt niet alleen, zoals de naam suggereert, door tennissen maar ook door bijvoorbeeld zwaar handwerk.  Schoonmaken, klussen in huis of bijvoorbeeld het tillen van kinderen. Een kleine band met drukpelotte om de onderarm kan helpen het pijnpunt te ontlasten. Hierdoor krijgt genezing een kans.

 

Knie-, heup, rug- of nekklachten behoeven expertise

Klachten aan de knie, heup, rug of nek zijn soms lastig te diagnosticeren. Dit komt omdat het gebied rond deze gewrichten mee kan spelen in de plaatselijke pijn. Pijn aan de knie hoeft bijvoorbeeld niet altijd te betekenen dat er iets mis is met je knie.  Misschien staat je bekken wat scheef, of loop je tijdelijk anders omdat je elders in je lichaam pijn hebt.

Na het doorlopen van ons unieke vijf-stappen-plan kunnen we wellicht tot een oplossing komen die eenvoudiger is dan je denkt. En mocht het toch zo zijn dat de klachten hardnekkiger zijn, of heeft je klacht toch meer zorg nodig? Ook dan kun je erop rekenen dat wij u met raad en daad bijstaan. Wij zien het als onze taak om je zoveel mogelijk te helpen bij het invullen van je wensen en beweegbehoefte.

 

Mooie en functionele brace bij WhatsAppvinger

In deze tijd van heel véél internet, dagenlang computerwerk en door het gebruik van de smartphone hebben onze vingers en polsen het zwaar te verduren. Hieruit ontstaan veel pols-, en handklachten. Ook voor deze klachten hebben wij een oplossing.  Verhage Orthopedie heeft verschillende polsbraces of handbraces in het assortiment, waaronder de Silversplint. Een Silversplint is een sieraadachtige brace uit zilver gesmeed. Het is een mooi en functioneel hulpmiddel bij hand-, pols- en vingerklachten.

Behandeling voor aandoeningen

Vragen of advies?

Contact met ons opnemen:

Afspraak maken

Recensies van aandoeningen


Guus Bijlard

Guus Bijlard

Studerende sporter

Superzolen! Sinds een week heb ik steunzolen van Verhage. Dat zijn niet zomaar steunzolen maar dat zijn steunzolen met een glimlach en ik zal even uitleggen waarom! Ik wist al een tijd dat ik steunzolen moest hebben. Want ik heb, sinds een ongeluk aan mijn rug, problemen met mijn voeten....

Lees meer...

Zie ook:

Maak een afspraak bij ons

Bereikbaarheid van 08.30 tot 17:00 uur

11 locaties in Nederland

U kunt direct geholpen worden met een hulpmiddel uit ons grote assortiment

Verhage orthopedie

Wij zijn een SEMH gecertificeerd Orthopedisch Technisch bedrijf. In veel gevallen kunt u direct worden geholpen met een hulpmiddel uit ons grote assortiment.

Heeft u een klacht of opmerking? Klachtenformulier NVOS/Orthobanda Leveringsvoorwaarden                        

Behandeling voor