Behandeling voor ouderen

Oud worden zonder gebreken is iets wat we allemaal willen. De meeste mensen ondervinden echter ongemakken tijdens het ouder worden. Deze ongemakken en aandoeningen worden vaak veroorzaakt door artrose, reumatische aandoeningen, osteoporose of slijtage. Verhage Orthopedie heeft diverse oplossingen die het leven met deze ongemakken verlicht.

 

Artrose

Als je last hebt van artrose dan kan een steunzool, brace of bandage verlichting van de pijn geven. Artrose (in de volksmond ook wel gewrichtsslijtage) is een aandoening aan het kraakbeen in de gewrichten.

Artrose ontstaat doordat dit gewrichtskraakbeen verloren gaat. Ook de gelachtige vloeistof die de gewrichten soepel laat draaien verminderd. Hierdoor schuren de botten over elkaar heen, dat veroorzaakt veel pijn.

De specialisten van Verhage Orthopedie kunnen je gewrichten door standsverandering ontlasten, zodat de botten niet meer over elkaar heen schuren.  Dit kan door middel van een steunzool, brace of bandage. Wij zoeken altijd naar een passend product dat past bij je leefomstandigheden.

Artrose komt het meest voor in handen, knieën, schouder, nek en heupen. De meeste artroseklachten openbaren zich na het 55 jaar, maar soms ook al op betrekkelijk jonge leeftijd.

 

Osteoporose

Osteoporose (botontkalking)is helaas een veel voorkomend probleem bij ouderen. Omdat botontkalking erg pijnlijk is, is onze therapie gericht op het verminderen van die pijn. Heb je bijvoorbeeld veel last van je wervelkolom dan zou een korset, of rugbrace, de pijn sterk kunnen verminderen.

De specialisten van Verhage Orthopedie bekijken, altijd in overleg, welk hulpmiddel geschikt is. Je bewegingspatroon en mobiliteit spelen mee bij de keuze voor het hulpmiddel. Uiteraard houden we ook rekening met je persoonlijke wensen. Wat de uitdaging ook is, wij denken graag met je mee.

Osteoporose leidt tot een afname van de sterkte van de botten en een verhoogd risico op botbreuken, van met name de wervelkolom, heup, pols, bovenarm en bekken. Het risico op breuken neemt toe met de leeftijd; het treft met name personen die ouder dan 75 jaar zijn.

Behandeling voor ouderen

Vragen of advies?

Contact met ons opnemen:

Afspraak maken

Recensies van ouderen


T. Gerrits-Terpstra

T. Gerrits-Terpstra

Een ongeval bracht mij een aantal jaren geleden in contact met “Verhage orthopedie”. Sedert dien heb ik de heer Verhage leren kennen en waarderen om zijn vakbekwame deskundigheid, klant vriendelijkheid en het voortdurend zoeken naar de best mogelijke probleem oplossing. Ik had het niet beter kunnen treffen.

Recensie ouderen

Thed de Vriend-vd Poel

Op mijn leeftijd (tweeëntachtig) weet je dat er lichamelijke gebreken kunnen gaan komen. Ik heb daar best moeite mee omdat ik daar voor mijn gevoel nog niet aan toe ben, Maar artrose hou je niet tegen. Daarom ben ik blij met de zooltjes in mijn schoenen die mijn pijn in...

Lees meer...

Zie ook:

Maak een afspraak bij ons

Bereikbaarheid van 08.30 tot 17:00 uur

11 locaties in Nederland

U kunt direct geholpen worden met een hulpmiddel uit ons grote assortiment

Verhage orthopedie

Wij zijn een SEMH gecertificeerd Orthopedisch Technisch bedrijf. In veel gevallen kunt u direct worden geholpen met een hulpmiddel uit ons grote assortiment.

Heeft u een klacht of opmerking? Klachtenformulier NVOS/Orthobanda Leveringsvoorwaarden                        

Behandeling voor