Behandeling voor sporters

Heb je pijnlijke voeten tijdens het hockeyen, tennissen of hardlopen? Merk je dat je knie wel wat extra steun kan gebruiken tijdens het skiën? Dan ben je bij Verhage Orthopedie aan het juiste adres.

Onze voeten hebben het zwaar te verduren. En tijdens het sporten belast je je voeten nog meer dan tijdens je dagelijkse bezigheden. Daarom is het belangrijk dat sportschoenen je voeten goed ondersteunen.

Elke sporter zijn eigen zooltje

In onze praktijk werken wij met een RS® footscan. Met deze scan nemen wij een realistische loopanalyse af, zodat wij persoonlijke zooltjes voor in je sport- of wandelschoenen kunnen maken. Elke sport vraagt om een ander zooltje, lopers belasten hun hielen meer en fietsers juist hun voorvoet. Natuurlijk kijken we ook naar je loop- en beweegpatroon.

Sportbraces bieden extra ondersteuning

Klachten, irritaties of blessures kunnen tijdens iedere sport, bij jong en oud voorkomen. Verhage Orthopedie levert diverse sportbraces die de kwaliteit van bewegen helpen verbeteren. Braces geven extra steun aan het gewricht dat klachten geeft. Je stapt met meer vertrouwen de tennisbaan, het volleybalveld of de skipiste op.

Samenwerking met chirurgen en sportartsen

Verhage Orthopedie werkt onder andere samen met de orthopedische chirurgen en sportartsen van het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk en het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en Baarn. Wij houden op diverse locaties samen met deze artsen spreekuren. Ook hebben wij uitvoerig contact met diverse fysiotherapeuten in de omgeving. Een overleg of terugkoppeling met een andere specialist is dus zo geregeld.

Verwijzing van de huisarts niet altijd nodig

Natuurlijk kun je bij ons terecht met een verwijzing van je huisarts, specialist of therapeut. Maar ook zonder verwijzing ben je van harte welkom voor vrijblijvend advies, een intakegesprek of het aanmeten van zooltjes of een brace. De meeste zorgverzekeraars bieden een vergoeding voor onze zorg. Dat is afhankelijk van de soort verwijzing, het product en je verzekeringspolis. Uitleg hierover vind je op onze site onder het kopje doorverwezen door uw huisarts of specialist. Tijdens het intakegesprek kunnen we een redelijke inschatting maken of het hulpmiddel dat je nodig hebt, vergoed wordt.

Vragen of advies?

Contact met ons opnemen:

Afspraak maken

Recensies van sporters


Eelo Gitz

Eelo Gitz

Fanatiek squasher

Op mijn twaalfde werd vastgesteld dat ik holvoeten heb, waardoor ik belemmerd werd in het sporten. Na een verwijzing van de orthopedisch chirurg kwam ik bij Rinus Verhage terecht voor een paar op maat gemaakte steunzolen. Ondertussen, 20 jaar en (vele squashwedstrijden) later, kom ik nog steeds terug bij Verhage...

Lees meer...
Beat Forrer

Beat Forrer

Sinds 1992 heb ik een verlamd linker onderbeen. Om beter en veiliger te kunnen lopen draag ik aan beiden benen onderbeenorthesen. Ik heb vier jaar lang hele stugge EVO-orthesen gehad. Deze waren voorgeschreven door de revalidatiearts, waar ik altijd heel veel last van had. Via mijn schoonmoeder kreeg ik het...

Lees meer...
Maureen

Maureen Kleijwegt

Badminton sporter

Slijtage in mijn knie, einde van mijn lange (inter)nationale badmintoncarrière. Dacht ik. Maar dankzij het goede advies voor de kniebrace én de speciaal gemaakte zooltjes van Verhage Orthopedie kan ik toch blijven badmintonnen. Mijn lust en mijn leven. Laatst heb ik nog bij de EK Badminton Seniors in Slovenië de...

Lees meer...

Zie ook:

Maak een afspraak bij ons

Bereikbaarheid van 08.30 tot 17:00 uur

11 locaties in Nederland

U kunt direct geholpen worden met een hulpmiddel uit ons grote assortiment

Verhage orthopedie

Wij zijn een SEMH gecertificeerd Orthopedisch Technisch bedrijf. In veel gevallen kunt u direct worden geholpen met een hulpmiddel uit ons grote assortiment.

Heeft u een klacht of opmerking? Klachtenformulier NVOS/Orthobanda Leveringsvoorwaarden                        

Behandeling voor