Vind uw klacht


Artrose, sportblessure of andere bewegingsklacht? Andere problemen?

Wij helpen u met uw klacht!

Arm-, schouder orthesen, – brace

Een schouderorthese is een hulpmiddel dat je schouder kan stabiliseren bijvoorbeeld na een breuk of operatie. Een schouder orthese kan ook nodig bij een frozen shoulder.

Bij een frozen shoulder is er sprake van een ontsteking in het schoudergewricht. Als gevolg daarvan kan het kapsel om het gewricht krimpen en verdikken. De schouder wordt stijf en kan niet meer alle bewegingen maken. Het bewegen van je arm doet pijn. Alledaagse activiteiten, zoals wassen, aankleden en koken, kunnen daardoor moeilijker of zelfs onmogelijk worden. Een frozen shoulder is dus iets anders dan schouderartrose. Bij artrose in de schouder is er slijtage van het kraakbeen wat de botten over elkaar doet schrapen.

Onze orthopedisch technici kijken tijdens de intake welk type schouderorthese het beste bij je past, als het nodig is overleggen we met de behandeld arts of specialist. De schouder orthese leveren we meestal confectie of semiconfectie. Elastische materialen zorgen voor enig comfort.

Ondersteuning van de elleboog
Het ellebooggewricht kan door overbelasting of door een statische houding geïrriteerd raken. Een zeurende pijn in de elleboog die doortrekt naar onderarm, pols en hand noemen we ook tennisarm of tegenwoordig muisarm. Het dragen van een epicondylitisbandage kan deze pijn verlichten. De pelotte van deze orthese geeft druk op de onderarmspier, hierdoor krijgt de ontsteking rust. Vaak krijg je van de fysiotherapeut oefening om de arm te versterken. Het dragen van deze bandage is comfortabel, de brace is makkelijk afneembaar.

 

  • Highlights

  • Functioneren

  • Bewegelijkheid

  • Rust

Maak een afspraak bij ons

Bereikbaarheid van 08.30 tot 17:00 uur

11 locaties in Nederland

U kunt direct geholpen worden met een hulpmiddel uit ons grote assortiment

Verhage orthopedie

Wij zijn een SEMH gecertificeerd Orthopedisch Technisch bedrijf. In veel gevallen kunt u direct worden geholpen met een hulpmiddel uit ons grote assortiment.

Heeft u een klacht of opmerking? Klachtenformulier NVOS/Orthobanda Leveringsvoorwaarden                        

Behandeling voor