Vind uw klacht


Artrose, sportblessure of andere bewegingsklacht? Andere problemen?

Wij helpen u met uw klacht!

Knieorthese, kniebrace

Een knieorthese, -brace of -bandage wordt gebruikt wanneer je knie is verzwakt. Bij een chronische aandoening, zoals artrose (slijtage van de knie) of bij een aandoening van tijdelijke aard, na een operatie aan de kniebanden bijvoorbeeld of bij een ontsteking of verstuiking.

Een knieorthese geeft het gewricht een standsverandering of ondersteuning. Dit geeft verlichting van de pijn, en het lopen of bewegen verbetert. Knieortheses zijn er in vele uitvoeringen, scharnierend of met baleinen, elastisch of fixerend. Samen kijken we welke uitvoering het beste bij je situatie past, dit is afhankelijk van bijvoorbeeld je leeftijd en beweegwensen.

Slijtage van de knie komt vaak voor bij ouderen maar ook bij sommige beroepsgroepen als bouwvakkers, stratenmakers en voetballers. Overbelasting van de knieën zorgt ervoor dat het kraakbeen tussen de kniegewrichten minder wordt. Doordat het kraakbeen afneemt, schuren de botten over elkaar wat een vervelende pijn geeft.

 

Gescheurde kruisbanden

Een verkeerde beweging tijdens het sporten is zo gemaakt. Voetballers, hockeyers en skiërs komen vaak na of tijdens de behandeling bij specialist bij ons terecht voor een knieorthese of kniebrace. Het kan zijn dat een of beide kruisbanden zijn gescheurd of afgebroken, dit geeft een enorme instabiliteit van de knie. Beide kruisbanden zorgen er normaal gesproken voor dat het onderbeen niet voorwaarts of achterwaarts weg kan schieten. Door het dragen van een orthese of brace, al is het alleen tijdens sport of spel, boots je de fixatie die de kruisbanden normaal geven na. Dit zorgt voor stabiliteit in het gewricht. Zo kan je, ook al ben je niet geopereerd, toch je dagelijkse activiteiten blijven doen of je sport blijven beoefenen.

 

  • Instabiliteit

  • Sport en spel

  • Tijdelijk of dagelijks

Maak een afspraak bij ons

Bereikbaarheid van 08.30 tot 17:00 uur

11 locaties in Nederland

U kunt direct geholpen worden met een hulpmiddel uit ons grote assortiment

Verhage orthopedie

Wij zijn een SEMH gecertificeerd Orthopedisch Technisch bedrijf. In veel gevallen kunt u direct worden geholpen met een hulpmiddel uit ons grote assortiment.

Heeft u een klacht of opmerking? Klachtenformulier NVOS/Orthobanda Leveringsvoorwaarden                        

Behandeling voor