26 maart 2019

Zeurende rugpijn

Onze wervelkolom wordt dag en nacht belast. Of je nu staat, zit of ligt, er is altijd een druk op de wervels. Natuurlijk het minst als je ligt maar ook dan wordt er nog heel wat gevraagd van bijvoorbeeld je nekwervels. Vaak kan je wervelkolom dit goed hebben, maar soms kan dit zorgen voor rugklachten. Gelukkig kan dit goed verholpen worden!

Rugklachten door artrose

Nu zijn er vele soorten en oorzaken voor rugklachten. Om te beginnen artrose: een slijtage van de tussenwervels (kraakbeen) waardoor de wervels over elkaar heen schuiven of een zenuwbeknelling geven. Daardoor ontstaat er een akelige pijn. Het versterken van de rugspieren onder begeleiding van de fysiotherapeut is een belangrijke fase in het herstel. Wanneer dit niet voldoende blijkt, dan zijn er mogelijkheden om de rug op te strekken met bijvoorbeeld een elastische band of in andere gevallen een op maat gemaakt korsetje. Zo krijgen de wervels wat meer ruimte en vermindert dit de pijn.

Rugklachten door osteoporose

We spreken over osteoporose als de botten poreus worden. Hierdoor worden ze brozer en breukgevoeliger. Het is dan belangrijk de wervels zo goed mogelijk op zijn plaats te houden met een eventuele lichte correctie voor pijnverlichting. Dit kan in vele gevallen met een lichtgewicht korset, maar ook een op maat gemaakt korset is geen uitzondering. We blijven naast onze standaardmaterialen voortdurend opzoek naar de fijnste stoffen en vrolijke kleuren. Het moet allemaal wel leuk blijven. ūüėČ

Rugklachten door beenlengteverschil

Maar nu kan je natuurlijk ook rugpijn hebben zonder dat er ook maar iets mankeert aan je wervels. Dan heb ik het bijvoorbeeld over beenlengteverschil. Al is het maar een verschil van een paar millimeter, dan kan dit al een foute druk geven op je wervels waardoor er rug- of bekkenklachten ontstaan. Dit kan je opvangen met op maat gemaakte zooltjes. Deze corrigeren de stand van je voet en heffen het beenlengte verschil op. Ook hoofdpijn en nekklachten kunnen hierdoor verminderen of zelfs verdwijnen.
Wervels in het lood maakt een mens weer groot. Met andere woorden; staan je wervels recht en gecorrigeerd dan zal je merken dat je vanzelf meer gaat doen. Je rug ontspant, je gaat weer graag wandelen, sporten en actief bezig zijn.

Lees ook

Maak een afspraak bij ons

Bereikbaarheid van 08.30 tot 17:00 uur

11 locaties in Nederland

U kunt direct geholpen worden met een hulpmiddel uit ons grote assortiment

Verhage orthopedie

Wij zijn een SEMH gecertificeerd Orthopedisch Technisch bedrijf. In veel gevallen kunt u direct worden geholpen met een hulpmiddel uit ons grote assortiment.

Heeft u een klacht of opmerking? Klachtenformulier NVOS/Orthobanda Leveringsvoorwaarden                        

Behandeling voor