Handig om te weten


Handig om te weten


1. Huisarts kan op twee manieren doorverwijzen

Je bespreekt je probleem met je huisarts. Als jullie samen besluiten dat het verstandig is door te verwijzen, kan dat op twee manieren. Ten eerste kan je huisarts je doorverwijzen naar een medisch specialist in het ziekenhuis. Je maakt dan een afspraak in bijvoorbeeld het Meander Medisch Centrum of St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Als je de specialist dan bezoekt, is op de polikliniek vaak ook een orthopedisch technicus van Verhage Orthopedie aanwezig. Door hun kennis te bundelen vinden de medisch specialist en orthopedisch technicus voor jou het juiste hulpmiddel.

De tweede manier is dat de huisarts je rechtstreeks naar de orthopedisch technicus verwijst. Dan kun je een afspraak met ons maken.


2. Confectiehulpmiddel snel klaar

Een confectiehulpmiddel uit het standaardassortiment is meestal direct leverbaar, een semi-confectiehulpmiddel meestal binnen een week. Dit hangt af van het type en soort hulpmiddel dat voor jou gemaakt wordt. Als we een orthopedisch hulpmiddel op maat voor je maken, duurt het meestal drie tot zes weken voor het klaar is.


3. Financiële afhandeling met je zorgverzekeraar

In veel gevallen betaalt je zorgverzekeraar je hulpmiddel. Als je hulpmiddel in aanmerking komt voor vergoeding, verzorgen wij de financiële afhandeling met jouw zorgverzekeraar. Je hoeft zelf geen ingewikkelde formulieren in te vullen.

Tijdens ons eerste gesprek – dit intakegesprek is gratis en vrijblijvend – kunnen we meestal redelijk inschatten of jouw zorgverzekeraar jouw hulpmiddel geheel of gedeeltelijk vergoedt.

Bij de meeste zorgverzekeraars mag de huisarts een herhalingsvoorziening en eenvoudige orthopedische hulpmiddelen voorschrijven. Maar ook zonder verwijzing van je huisarts kun je bij ons terecht voor advies, diagnose en behandelplan. We hebben vestigingen in Soest en Apeldoorn en houden spreekuur in Harderwijk, Dronten, Lelystad, Almere, Amsterdam, Hoogeveen, Stadskanaal en Emmen.