28 juli 2021

MDR hoe maken we het ons een stuk makkelijker

Het is een gegeven, de Europese verordening MDR (Medical Device Regulation) is voor de branche orthopedie techniek en orthopedische schoentechniek een feit. Binnen deze wet registreren wij op maat gemaakte hulpmiddelen. Zo kunnen we precies achterhalen welke materialen gebruikt zijn en door welke fabrikant de materialen geleverd zijn, professionele inslag en duidelijkheid. Vanaf 26 mei moet ieder OT of OST bedrijf aan deze wet kunnen voldoen. We denken er allemaal druk mee te moeten zijn wat deels natuurlijk ook zo is. Wel kunnen we het ons een stuk makkelijker maken.

Van AVG naar MDR
Namelijk, nog niet heel lang geleden werd de wet op privacy de AVG gelanceerd. Vele juridisch bladzijden en ingewikkelde materies zorgde voor wat kopzorgen. Immers is dit weer een heel andere benadering van bedrijfsvoeren dan je dagelijkse portie. Toen ik benaderd werd door Waveland legal & datasafety werd mij goed duidelijk dat veel juridische stukken samengevat veel makkelijker leesbaar waren. Een zeer complete tool die mij door het land van juridische termen heen kon leiden in gewone Hollandse taal, verkort en uitgebalanceerd. Dit zeer overzichtelijke AVG
portaal heeft mij dan ook direct naar het portaal voor MDR gebracht. Na een promo van deze MDR tool te hebben gezien zijn we overstag en weten we hoeveel tijd en moeite dit ons gaat schelen. Een kant en klaar concept op een eenvoudig te bedienen portaal voor product en cliënt. Wij vinden het top (Eerste Hulp Bij Wetgeving en uitvoering).

Omdat het prettig werkt
Ik wilde jullie dit graag meegeven, het is al lastig genoeg die hele wetgeving en toepassingen. Kijk maar eens
op de site van http://www.waveland.nu Het gaat je veel tijd besparen.